Eu sunt David, ma puteti ajuta?

Eu sunt David, ma puteti ajuta?

Daca raspunsul dumneavoastra este DA, voi putea sa urmez un tratament la hiperbara din Constanta.

Puteti dona orice suma in unul din conturile:


Ron: RO90BPOS36607055170RON01

Euro: RO25BPOS36607055170EUR01

deschise la BANCPOST Timisoara

Titular: Teodorescu Valentina Liana (mama)

SWIFT BPOSROBU


Deschis de asociatia ,,Un coplil pentru copii ''

La PIRAEUS BANK RO77 PIRB 3702 7351 3100 1000

Cu ajutorul vostru am reusit sa adunam bani pentru 3 sesiuni de terapie hiperbara pe care le-am facut la Constanta (octombrie 2010, mai 2011 si martie 2012). Ne puteti ajuta in continuare pentru a merge din nou la Hiperbara Constanta, dar si pentru a putea face si celelalte terapii necesare: logopedie, kinetoterapie, terapie ABA si HIPOTERAPIE.

Va multumim din suflet!

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ce mai face David!

David refuza 
Dragi nostri prieteni va multumim din suflet pentru tot ce ati facut pt puiul nostru Dumnezeu sa va dea multa sanatate si multe bucuri . In prezent David este bine facem terapia ABA de 6 luna si  la care reactioneaza foarte bine a inceput sa spuna  multe cuvinte am sa-l filmez si o sa vedeti ce a invatat in aceste 6 luni .Dragi mei nu imi vine sa cred ca pe zi ce trece spune cite ceva nou terapeutele care fac cu el cind l-au vazut prima data nu au crezut ca David va progresa atit de mult si destul de repede avind in vedere afectiunile lui GRAVE pe care le are nici doctori nu mi-a dat nico speranta ca va sta in fund sau ca va merge vreodata  de vorbit nici gind .Dar am incredere in BUNUL DUMNEZEU ca imi asculta rugaciunile si nu va fi nicodata asa cum au spus toti MEDICI pe unde am umblat cu David.
  Va doresc tuturor din suflet sa va dea Dumnezeu sanatate multa,multa caci e cea mai pretioasa asta nu se poate cumpara indiferent de citi bani ai,,iar a avea un copil bolnav e o durere imensa pe care o porti cu tine zi de zi indiferent de ce alte lucruri ai ...Nimic nu sterge durerea asta ,nimic nu poate compensa. Peste ori ce as fi trecut in viata mai usor dar peste asta e cumplit de greu .De aceea eu cred ca cel mai de pret cadou pe care ti-l da Dumnezeu este sanatatea .Inca odata va doresc toate cele bune ,sanatate maxima ,voua ,copiilor vostri ,bucurii,inpliniri si fie ca Dumnezeu sa va rasplateasca inzecit pt tot ce ati facut pt noi pt. puiul nostru . Va inbratisam cu mult drag si cieva poze cu cel mai bun calaret :)))

David plingea 


incepe sa -ii placa 

Este bucuros 
Citeva cuvinte ce inseamna Hipoterapiie si  in ce fel ajuta  copii cu handicap si adulti.

Hipoteapia stimuleaza si imbunatateste echilibrul, mobilitatea articulatiilor, apetitul, digestia, circulatia sangelui, flexibilitatea, forta si coordonara miscarilor, timpii de reflex sau functiile cardio-respiratorii. Este indicata copiilor cu handicap fizic (infirmitati cauzate de accidente sau boli, deficiente senzoriale, infirmitati motrice, cerebrale sau congenitale), celor cu handicap psihic (nevroze, psihoze, probleme comportamentale, depresii) si, nu in ultimul rand, copiilor cu handicap relational (probleme emotionale) Datorita miscarii line a calului, poate sa simta senzatii similare mersului uman imbunatatindu-si astfel flexibilitatea, echilibrul si forta musculara. Nimic altceva nu poate sa imite mai bine mersul uman.

Hipoterapia mai imbunatateste si coodonarea, sistemul respirator, procesele de gandire. Forta si caldura unui cal se transforma in ajutor pentru circulatia arteriala si pune in miscare coloana vertebrala, articulatiile si muschii.

Tratamentele hipoterapeutice sunt elaborate de terapeuti licentiati care includ in programele lor exercitii simple pe cal. Calul este condus in timp ce terapeutul lucreaza exercitii cu pacientul pentru atingerea anumitor scopuri. Miscarile calului sunt folosite pentru a imita dezvoltarea tiparelor si miscarile umane.   Corpul calului este o prelungire a corpului calaretului, oferind exact aceleasi senzatii ca si cum ar umbla pe jos: simte covorul de iarba,pamantul batut sau asfaltul de sub copitele calului).

Caii sunt antrenati sa mearga ritmic si incet dar si variat asa cum li se cere. Uneori trebuie sa tina pe sa doua persoane sau calareti care nu stau in pozitiile normale. Ei trebuie sa tolereze loviturile cu carjele, tijele si scaunele de invalid.

Oamenii care au coloana vertebrala bifida sunt beneficiari ai hipoterapiei. Terapeutii in recuperarea fizica, spun ca unele probleme fizice si de dezvoltare asociate cu coloana vertebrala bifida se rezolva prin hipismul terapeutic. Printre ele includem dezoltarea echilibrului si imbunatatiri generale.

Hipoterapia este folositoare si in paralizia cerebrala. Imbunatateste echilibrul, flexibilitatea si pozitia corecta. Pentru copii miscarea cailor poate sa ajute la coordonarea respiratiei. Ajuta si la intarirea muschilor, incurajeaza comunicarea verbala. Pentru copiii cu paralizie cerebrala caii sunt o motivatie extraordinara pentru vorbire in timp ce miscarea cailor ajuta la coordonarea respiratiei, deglutitiei. Caii ii motiveaza pe copiii paralizati sa se miste, sa exploreze.

Alte dizabilitati pentru care hipoterapia este ajutatoare sunt: amputarile, autismul, sindromul down, vatamari ale creierului, incapacitati emotionale, probleme de auz, incapacitatea de memorare, retardare mentala, distrofie musculara, scleroza multipla,disfunctii senzoriale, hidrocefalie, spina bifida, encefalite, paraplegii, intirzieri in dezvoltare, etc

La ce ajuta Hipoterapia
Miscarea ritmica a calului faciliteaza fortificarea si relaxarea muschilor (pt. spastici), imbunatateste echilibrul si reflexele, precum si circulatia sangelui.
Ajuta la adoptarea unei posturi corecte si la fixarea acesteia
Inhibarea reflexelor de rigiditate: reactii de sprijin pozitive
Normalizarea tonusului: reducerea spasticitatii si/sau stabilizarea miscarilor sistemelor osos si muscular
incurajeaza o pozitie corecta, utilizarea simetrica, sau dupa caz, independenta a mainilor
Imbunatateste echilibrul in sezut si in picioare; coordonarea, abilitati de prindere si de planificare a miscarilor
Dezvolta aptitudinile sociale: atentia, indeplinirea instructiunilor, procesul de invatare.
Reduce (sau previne) contractiile si spasticitatea; complicatiile secundare, fizice sau mentale ca urmare a inactivitatii, precum si sentimentul de inferioritate si neajutorare.
Induce fortificarea generala; fortificarea specifica (umar, mana, cot, glezna, genunchi, sold)

Pe langa beneficii motorii si fizice in general, hipoterapia are si numeroase beneficii psihologice:

Senzatia de bine;
Crestera increderii in sine;
Cresterea interesului pentru lumea inconjuratoare;
Cresterea interesului pentru propria existenta;
Cresterea capacitatii de asumare a responsabilitatii;
Dezvoltarea rabdarii;
Controlul emotional si autodisciplina;
Simtul normalitatii;
Cresterea capacitatii de control

Totodata are loc un transfer de energie dispre cal spre calaret. Aceasta a putut fi masurata prin radiestezie. Pe durata unei sedinte de hipoterapie calul a pierdut 1200 de unitati energetice iar pacientul a acumulat 160 de unitati energetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu