Eu sunt David, ma puteti ajuta?

Eu sunt David, ma puteti ajuta?

Daca raspunsul dumneavoastra este DA, voi putea sa urmez un tratament la hiperbara din Constanta.

Puteti dona orice suma in unul din conturile:


Ron: RO90BPOS36607055170RON01

Euro: RO25BPOS36607055170EUR01

deschise la BANCPOST Timisoara

Titular: Teodorescu Valentina Liana (mama)

SWIFT BPOSROBU


Deschis de asociatia ,,Un coplil pentru copii ''

La PIRAEUS BANK RO77 PIRB 3702 7351 3100 1000

Cu ajutorul vostru am reusit sa adunam bani pentru 3 sesiuni de terapie hiperbara pe care le-am facut la Constanta (octombrie 2010, mai 2011 si martie 2012). Ne puteti ajuta in continuare pentru a merge din nou la Hiperbara Constanta, dar si pentru a putea face si celelalte terapii necesare: logopedie, kinetoterapie, terapie ABA si HIPOTERAPIE.

Va multumim din suflet!

vineri, 30 august 2013

Ce mai face David !

Dragi nostri prieteni de foarte mult timp nu v-am mai povestit de David. In ultima perioada am fost ocupati cu schimbarea certificatului de handicap si consultatiile medicale la neurolog si oftamolog .Multumesc bunului Dumnezeu ca este bine asta datorita voua cei care ne-ati fost aproape. S-au intamplat multe lucruri bune in ultimele luni si vreau sa va impartasesc si voua cateva dintre ele :)
In cursul acestui an, mai precis in luna aprilie, din intamplare i-am trimis un email domnului Mihai Nesu caruia i-am solicitat ajutor financiar cu scopul de a merge la Hiperbara Constanta. A fost o minune sa primesc raspuns sa spuna ca DA va plati 6000 ron pentru 15 sedinte. Nu mi-a venit sa cred ca voi merge cu David a patra oara. Am fost ajutati de multe persoane si tot timpul Dumnezeu ne-a intors binele pe care l-am facut altora, exact atunci cand aveam cea mai mare nevoie. Inainte ca domnul Nesu sa ne ajute am donat 3000 ron la 6 copii care si ei aveau nevoie ca si David. Am donat 3000 de ron din banii lui David adunati pe formulare si, in schimb, David a primit 6000 la scurt timp dupa. Va vine sa credeti asa ceva? Pentru mine este un semn ca Dumnezeu ne iubeste si imi asculta rugaciunile.
Am fost la control la neurologie si oftalmologie, ambii medici au ramas inpresionati de progresele lui David. Din pacate, la consultatia oftalmologica am fost putin nedumerita si am simtit ca poate nu am facut tot ce trebuie pentru ochisorii lui David. Dar, din pacate, pe partea asta nu pot face mare lucru. Pentru ca problema este de natura neurologica. Si atunci cand isi va reveni neurologic si vederea se va imbunatati. Totusi, medicul oftalmolog m-a incurajat ca David se poate descurca in conditiile prezente ale vederii. De asemenea, neurologul ne-a spus ca David este bine, este pe drumul cel bun si sa mergem in continuare cu terapiile pe care David le face in prezent: ABA, GIMNASTICA SI HIPOTERAPIE.
As vrea sa va prezint mai jos cateva concluzii ale terapeutei cu care David lucreaza terapie ABA vis-a-vis de progresele lui pana in prezent. Fiecare persoana are 5 nivele de dezvoltare: Limbaj, Partea Cognitiva - Gandire; Motricitatea; Socializarea si Autoservirea. Obiectivele si programele din aceasta terapie sunt facute pentru fiecare nivel de dezvoltare in parte, fiecare avand la randul sau etape.
David este aproape la finalul Nivelului incepator de programe al acestei terapii, asta inseamna ca :
- este capabil sa participe la lectii, ba mai mult le face cu placere
- intelege ceea ce i se spune si realizeaza o serie de instructiuni, identifica obiecte, imagini, actiuni, sunete etc
- poate denumi o serie de obiecte, actiuni, persoane, functii ale obiectelor etc
- abilitati prescolare invatate: cunoaste forme, culori, cifre, numara.
- se lucreaza pe abilitati motrice, unde la David este ceva mai dificil din cauza problemelor atat de vedere cat si de miscare.
Mai raman abilitatile de autoservire, cele pentru aceasta etapa de inceput sunt:
- dezbracarea pantalonilor, bluzei, sosetelor, papucilor
- folosirea servetelului/batistei
- bautul singur din cana/pahar
- folosirea lingurii/linguritei si furculitei in mod independent
- folosirea toaletei
In aceste toate obiective de autoservire este cel mai important David sta cel mai rau la autoservire
Cu ajutorul lui Dumnezeu si al vostru am ajuns aici si tot asa vom merge inainte.

Va multumim din tot sufletul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu